Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α


ΔΡΑΣΗ
Μάτια
Ο κύριος ρόλος της βιταμίνης Α αφορά την όραση. Η βιταμίνη Α συμμετέχει στο σχηματισμό της ροδοψίνης (οπτικής πορφύρας), μιας χρωστικής των οφθαλμών που εμπλέκεται στη νυχτερινή όραση.
Κυτταρική Διαφοροποίηση
Η βιταμίνη Α παίζει σημαντικό ρόλο στην κυτταρική διαφοροποίηση και είναι συνεπώς απαραίτητη για το σχηματισμό νέων κυττάρων.
Δέρμα και Βλεννογόνοι Η βιταμίνη Α παίζει ρόλο στη διατήρηση της υγείας και της συνοχής του δέρματος και των βλεννογόνων, βοηθώντας στην πρόληψη των λοιμώξεων της μύτης, του λάρυγγα, των πνευμόνων, του ουροποιητικού συστήματος κτλ.
Άλλες ιδιότητες
Η βιταμίνη Α συμβάλλει στην ανάπτυξη του εμβρύου και των οστών, την όρεξη, τη γεύση, την ακοή, την ανάπτυξη και την παραγωγή του σπέρματος.



ΕΛΛΕΙΨΗ
 Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει έλλειψη της βιταμίνης έχουν παρατηρηθεί σοβαρές επιπτώσεις : σταδιακή απώλεια όρασης στο σκοτάδι, ευαισθησία σε λοιμώξεις και δερματικές βλάβες, ίσως σχετίζεται με καρκίνους σε πνεύμονες, έντερο & μαστούς. Τέλος, σε χώρες του τρίτου κόσμου, όπου η  έλλειψη μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, καταστρέφεται ο κερατοειδής χιτώνας και τα άτομα οδηγούνται στην τύφλωση.



ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Α   
Ποιοι χρειάζονται άμεσα βιταμίνη Α;
• Οι χορτοφάγοι
• Ατομα που ακολουθούν αυστηρή δίαιτα
• Άτομα με σύνδρομο κακής απορρόφησης των λιπών
Η βιταμίνη Α έχει επίσης χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία ορισμένων δερματικών παθολογικών καταστάσεων, όπως της ακμής και της ψωρίασης.
Στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου η έλλειψη βιταμίνης Α είναι συχνά ιδιαίτερα σοβαρή, μεγάλες δόσεις, περίπου 300.000i.u., χορηγούνται στα παιδιά σε ετήσια ή εξαμηνιαία βάση. Δυστυχώς, παρόλα αυτά, εμφανίζονται περίπου 6-7 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις τύφλωσης κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα έλλειψης βιταμίνης A





 Ποιά προιόντα περιέχουν βιταμίνη A;
Aloe Berry Nectar

 Η υπέροχη γεύση του σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Είναι ένας διατροφικός «δυναμίτης».
Όλα τα πλεονεκτήματα του Χυμού της Αλόης Βέρα συνδυάζονται  σε ένα γλυκό μείγμα χυμών φραγκοστάφυλλου και πραγματικού μήλου – που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και A, Κάλιο και Πηκτίνη – για να συμβάλουν στην αποτοξίνωση του πεπτικού συστήματος. 

28,78 Εuro 

 Bee Pollen -  Γύρη

 Η Γύρη των Μελισσών  περιέχει ένα μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών όπως, βιταμίνες C, D, E, K, β-καροτένιο (βιταμίνη Α), βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, ένζυμα, συνένζυμα, λιπαρά οξέα φυτικής προέλευσης, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και 22 αμινοξέα (στα οποία περιλαμβάνονται και τα 8 απαραίτητα αμινοξέα).

Το Forever Bee Pollen αποτελεί ένα ισχυρό ενισχυτικό  της ζωτικότητας και του σφρίγους και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του κυκλοφορικού, του πεπτικού, του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος.

 15.90 Euro

Forever A-Beta-CarE®

 

 Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν κόπωση καθώς και άλλα προβλήματα στον οργανισμού. Το A-Beta CarE εφοδιάζει τον οργανισμό με βιταμίνη Α (βήτα-καροτίνη), βιταμίνη Ε και σελήνιο, ισχυρά θρεπτικά αντιοξειδωτικά, που έχουν ζωτική σημασία για μια υγιή λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα. Αλλά και για  τα μαλλιά και την όραση τα οφέλη είναι πολλαπλά.

33.58 Euro


Stumble Upon Toolbar