Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Υγιεινή Διατροφή και Βιταμίνες βοηθούν την ανάπτυξη των μαλλιών



Η κακή δίαιτα, η γήρανση, το άγχος, οι ασθένειες, η γενετική προδιάθεση κτλ, όλα μαζί συμβάλλουν στην απώλεια μαλλιών. Η προσθήκη θρεπτικών ουσιών στη δίαιτα μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της τρίχας και ανάπτυξη των μαλλιών σας. Οι ορμονικές ανισορροπίες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών, και οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο. Η λήψη στεροειδών φαρμάκων, ή άλλων φαρμάκων που αλληλεπιδρούν με τις ορμόνες, μπορεί να μεταβάλει την αύξηση της τρίχας και να προκαλέσει απώλεια μαλλιών επίσης. Η υγιεινή διατροφή μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της τρίχας στο κεφάλι. Τρόφιμα ολικής αλέσεως και ωμά τρόφιμα είναι οι καλύτερες πηγές βιταμινών και θρεπτικών ουσιών, αλλά επίσης προσθέτοντας και κάποια συμπληρώματα βιταμινών μπορούν να σας βοηθήσουν στην ανάπτυξη των μαλλιών σας.
Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου που είναι μέρος της δομής της τρίχας και των θυλάκων των τριχών. Επειδή το ανθρώπινο σώμα δεν παράγει τη βιταμίνη C, η καθημερινή κατανάλωση της μέσα από τρόφιμα ή από συμπληρώματα είναι αναγκαία. Φυσικές πηγές της βιταμίνης C είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, ιδιαίτερα τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Η βιταμίνη C προστίθεται σε πολλά σαμπουάν και προϊόντα φροντίδας του δέρματος, λόγω της αποτελεσματικότητάς της.
Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D δίνει τη δυνατότητα στη τρίχα για να αυξηθεί, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις. Όταν οι άνθρωποι έχουν σοβαρή έλλειψη σε αυτό το θρεπτικό συστατικό τότε αναπτύσσουν ραχίτιδα, και ένα από τα συμπτώματα της ραχίτιδα είναι η μείωση των μαλλιών, ή τριχόπτωση. Η βιταμίνη D απορροφάται από το δέρμα όταν αυτό εκτίθεται στον ήλιο, αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βρεθεί με ανεπάρκεια βιταμίνης D, σύμφωνα με έρευνα στο Πανεπιστήμιο Purdue, η συμπλήρωση της συνιστάται.
Βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Ε διεγείρει την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων. Με λήψη από το στόμα ή με εφαρμογή της στο τριχωτό της κεφαλής, η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει να αναγεννηθούν τα μαλλιά και στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Αυτή η λιποδιαλυτή  βιταμίνη μπορεί να εφαρμοστεί και στο τριχωτό της κεφαλής επίσης. Εντριβές με προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη Ε στα θυλάκια της τρίχας μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής και να βοηθήσει τα μαλλιά να μεγαλώσουν. Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε ξηρούς καρπούς, σπόρους και φυτικά έλαια, καθώς και στις ντομάτες, φύτρο σιταριού, και τα αβοκάντο.
Βιταμίνη Β
Η βιταμίνη Β θρέφει τους θύλακες των τριχών, το μέρος του τριχωτού της κεφαλής όπου η τρίχα αρχίζει να αυξάνεται. Η ομάδα Β βιταμινών ονομάζονται σύνθετες βιταμίνες. Για ανάπτυξη των μαλλιών συνιστάται να παίρνετε βιταμίνες Β1, Β2, Β3 και Β5. Το άγχος προκαλεί επίσης απώλεια μαλλιών και οι βιταμίνες Β βοηθούν το σώμα να χειριστεί το άγχος.
Βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α δημιουργεί retinoids στο σώμα, και αυτά αναπτύσσουν το δέρμα και τα μαλλιά βοηθώντας στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Τα retinoids τονώνουν το θύλακα της τρίχας και ενθαρρύνουν την παραγωγή νέων τριχών. Φυσικές πηγές της βιταμίνης Α περιλαμβάνουν τα σκούρα πράσινα και κίτρινα λαχανικά.
Stumble Upon Toolbar